Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Anime - Manga

    Horikoşi: Luffy tipi kahraman yaratmaktan vazgeçtim!

    Pelin YılmazPelin Yılmaz31 Ekim 2025
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala

    Kohei Horikoshi’nin popüler serisi Benim Kahramanım Akademisi’nin doğuşu, One Piece’in Monkey D. Luffy’sine benzer bir kahraman yaratma fikrinden vazgeçmesiyle mümkün oldu. Bu bilgi, Jump GIGA 2025 Güz sayısında Kagurabachi’nin yaratıcısı Takeru Hokazono ile yapılan bir sohbette ortaya çıktı.

    Horikoshi, ikinci serileştirilmiş mangası Barrage sona erdikten sonra, yıllardır hayranı olduğu Luffy’nin karizmasına ve enerjisine sahip bir baş karakter geliştirmek istediğini belirtti. Ancak bu yaklaşım, kısa sürede yaratıcılık açısından bir çıkmaza yol açtı. Ne kadar çabalarsa çabalasın, Oda’nın Luffy’ye aşıladığı enerjiyi yeniden üretemeyeceğini fark etti.

    “Bende Luffy yok,” şeklinde ifade ettiği bu farkındalık, onu kendi yaratıcı tarzını yansıtan bir hikaye inşa etmeye iten bir dönüm noktası oldu.

    Bu kabullenmenin ardından Horikoshi, özellikle 2008’de yayınlanan “Benim Kahramanım” adlı tek bölümlük eski çalışmalarına geri döndü ve kahramanında potansiyel gördü. Bu hikayeyi yaratıcı bir sıçrama tahtası olarak kullanmaya karar veren Horikoshi, sonunda Benim Kahramanım Akademisi olacak olan yapımı geliştirmeye başladı ve çizmesinin daha kolay ve doğal olduğu bir kahraman yaratmaya odaklandı.

    Horikoshi’ye göre, konsepti tam teşekküllü bir hikayeye dönüştürme süreci yaklaşık bir yıl sürdü.

    “Konseptin ilk oluşturulmasından, ilk bölümün storyboard’larının tamamlanmasına kadar yaklaşık 1 yıl geçtiğini düşünüyorum. Başlangıç kısmının birkaç versiyonunu hazırladım, karakterlerin özellikleri henüz belirlenmemişti, üzerinde çalışıyordum. Ancak All Might karakterinin hızlıca yaratıldığı aşamaya geldikten sonra, ‘Bu adam buradaysa, başarabilirim’ diye düşündüm” dedi.

    Luffy’ye ek olarak Horikoshi, çocukken kendi “Süper Saiyan” karakterlerini çizdiğini belirterek, Dragon Ball’dan Goku’ya duyduğu hayranlığı da dile getirdi.

    Bu, Horikoshi’nin Benim Kahramanım Akademisi’nin yaratım süreci hakkında ilk kez konuşması değil. 2019’da, Japonya’da Benim Kahramanım Akademisi: Kahramanlar Yükseliyor filminin biletleriyle dağıtılan Volume R adlı mini cilt, Horikoshi’nin serinin yaratıcı bir tükenmişlik döneminden nasıl çıktığını anlattığı daha önceki bir röportajı içeriyordu.

    Benim Kahramanım Akademisi mangası, 5 Ağustos 2024’te 10 yıllık yayınını tamamladı.

    Kohei Horikoshi, mangayı Temmuz 2014’te Shueisha’nın shonen manga dergisi Weekly Shonen Jump’ta serileştirmeye başladı. Ağustos 2024 itibarıyla bölümleri 41 tankobon cildinde toplandı.

    Serinin, Benim Kahramanım Akademisi: Smash!!, Benim Kahramanım Akademisi: Nöbetçiler ve Benim Kahramanım Akademisi: Takım Görevleri de dahil olmak üzere çok sayıda yan manga serisi bulunmaktadır.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Pelin Yılmaz

    Edebiyat fakültesi mezunuyum, aynı amanda öğretmenim. Kültür sanat haberlerini, incelemeleri ve görüşlerini paylaşıyorum.

    GÖZ ATIN

    My Hero Academia: Vigilantes S2 İngilizce Altyazı Tarihi Açıklandı

    5 Ocak 2026

    Re:Zero 2026’da 10 Proje

    3 Ocak 2026

    Kaguya-Sama: Yeni Film Başlıyor!

    3 Ocak 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    Aziz Sancar’dan Özgür Bolat’ın Kitabına Önsöz

    Küba’da 160 Yıllık Gelenek: Purolar Sarılırken Kitaplar Sesleniyor

    Earl Spencer’dan Diana’ya dair yeni anı kitabı

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    Aziz Sancar’dan Özgür Bolat’ın Kitabına Önsöz

    Küba’da 160 Yıllık Gelenek: Purolar Sarılırken Kitaplar Sesleniyor

    Earl Spencer’dan Diana’ya dair yeni anı kitabı

    Otomatik karşılama özelliği WhatsApp gruplarına geliyor

    WhatsApp’ta Yeni Dönem: Kişiler Kullanıcı Adıyla Kaydedilebilecek

    Minimal Phone 2 tanıtıldı: Fiziksel klavyeli telefonlar dönüyor!

    Apple’ın Eylül Etkinliğinde Tanıtılması Beklenen Ürünler Ortaya Çıktı

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    Matrix yönetmeni Lilly Wachowski: “Filmime para yok!”

    RSS beslemesi: Topluluk Başlıkları Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz