Kaguya-Sama: Love Is War anime’s yeni televizyon özel sayısı, yeni bir film duyurusuyla sona erdi. Film, orijinal yazar Aka Akasaka tarafından tamamen yeni bir hikaye olan ve mangayla bağımsız bir yapım olacak. Ancak film, aynı zamanda mangaya ve animeye de bir son noktayı çizmesi bekleniyor.
Aka Akasaka, bu filmle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Kaguya-sama, birçok insanın ortak çalışmasıyla yaratılmış bir eserdi ve diğer insanlarla birlikte yaratmanın keyfini sundu. Animasyon ekibinin her üyesi ve ben, daha önce hiç kimsenin görmediği tamamen yeni bir iş yaratmak istedik. Bu konuyu konuşurken yapım ekibi, ‘Hadi yapalım’ dedi. Bu yaklaşık dört yıl önce oldu. O zamandan beri ne tür bir hikaye olması gerektiğini düşünüyordum. Bir kere kapanmış olan bu hikayeye ekleyebileceğim gereksiz eklemeler neler olabilir? Bu, hem inanılmaz derecede korkutucu hem de eğlenceli bir zaman oldu. Bir gün bir fikir geldi. O anda, bu benim için doğru olduğunu biliyordum.”
Ayrıca, animeye eşlik eden kapanış teması şarkısını seslendiren Kaguya Shinomiya seslendirme sanatçısı Aoi Koga da bu projeyle ilgili düşüncelerini paylaştı. Koga, “Kaguya-sama’ya katıldığım kapanış temasıyla ilgili düşüncelerimi paylaşmak harika oldu…!” dedi. “Kaguya’nın burada şarkı söylemesi ne anlama geleceğini düşündüm ve bunun üzerine çalıştım. Şarkıyı duyduğumda, yumuşak ve sarıcı bir melodi olduğunu fark ettim ve Kaguya’nın onu söylemesi nasıl olurdu merak ettim.” Koga, şarkının Kaguya’nın farklı bir yönünü yansıtmasını ve izleyicilerin Kaguya-sama anılarını şarkıyla birlikte hatırlamasını umduğunu belirtti.
Bu yeni film, Kaguya-sama: Love Is War’un hikayesine yeni bir soluk getirecek ve anime serisinin sonunu müjdeleyecek gibi görünüyor.
