Haber

Doğan Hızlan: “Parayı veren kitabı bastırıyor”

Gazeteci ve yazar Doğan Hızlan, okurlara "gerçek kitaplara" ilgi göstermeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Hızlan, “Bazı kitaplar değerini aşıyor, özellikle diziye uyarlanmışsa. Parayı veren kitap bastırıyor. Ben gerçek kitabın okunmasını isterim.” dedi.

Sunuculuğunu üstlendiği “Film Gibi Hayatlar” programında Hürriyet yazarı ve gazeteci Doğan Hızlan’ı konuk eden Hülya Koçyiğit, programda Hızlan’ın kitap tutkusunun çocukluk yıllarında başladığını dile getirdi. Hızlan ise çocukluğunda evde bulunan kitapların etkisiyle edebiyat ve müziğe ilgi duyduğunu ifade etti. “Evde kitaplar vardı, sizi eve kapatırlarsa ne yapacaksınız; kitap okuyorsunuz. Evde herkes işini yapardı, bana okumak, yazmak kaldı.” şeklinde konuştu.

Hızlan, sohbetinde sahaflara sıkça gittiğini ve kitaplarla ilgili dikkat çekici tespitlerde bulundu. “Sahaflarda insanların unuttukları vardır, göremedikleri vardır.” diyen Hızlan, kitapçılara gittiğinde ilk olarak deneme ve eleştiri kitaplarının olduğu raflara yöneldiğini belirtti. “Bazı kitaplar değerini aşıyor, özellikle diziye dönüşmüşse. Parayı veren kitap bastırıyor. Ben gerçek kitabın okunmasını isterim.” dedi.

Sanat eleştirmenliğinin kurallarını da anlatan Hızlan, “Ben hiçbir zaman yok etmenin kolaylığını yaşamadım, var etmenin zorluğunu yaşadım. Ben kolaycılığa karşıyım. Ben emek verilmiş hiçbir şeyi kötülemem.” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu