Haber

PTT Kargo kitap gönderim ücreti 2024 ne kadar?

Çoğu şeyde olduğu gibi kargo fiyatları da son dönemlerde önemli seviyelerde artış göstermiş durumda. Örnek olarak A4 boyutunda bir dosya göndermek istediğinizde kargo firmaları en az 90 TL’den başlayan fiyatlandırma sunuyor. Üstelik bu tutar 150 TL’ye kadar da çıkabiliyor.

Özellikle son dönemlerde kitap kargo ücretleri de yüksek seviyelere artmış durumda. PTT Kargo bilindiği gibi kitap gönderilerinde diğer kargolara göre daha uygun fiyatlandırma sunuyordu. 2024 PTT Kargo kitap gönderim ücreti de bu yüzden merak ediliyor.

Öncelikle PTT Kargo kitap gönderim kampanyasının detaylarına bakalım:

Şirketimizce kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi, eğitim ve kültür alanındaki gelişmelere katkı sağlanması amacıyla, ticari olup olmamasına bakılmaksızın muhteviyatında kitap, dergi, mecmua, gazete, fotokopi ile çoğaltılmış ve diğer yayın materyalleri bulunan tüm gönderiler için 0-1 kg/desi aralığı için %50 genel indirim, 1 kg/desi üzerinde ise %30 oranında genel indirim uygulanmaktadır.

Varış yeri okul olan (alıcı okul olacaktır) içeriğinde yardım malzemesi ve kitap, dergi, mecmua, gazete, fotokopi ile çoğaltılmış ve diğer yayın materyalleri bulunan gönderiler için göndericinin bireysel olması şartı aranmamaktadır.

Bu kapsamda PTT kargo kitap gönderim fiyatı 2024 için 43 TL olarak belirlenmiş durumda. Çoğu kitap gönderimi yapacak kişi için bu fiyat da yüksek olsa da diğer kargo firmalarına göre yine de avantaj sağlıyor diyebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu